Vaatemateriaalit ja niiden huolto

Neuleet

Urban Bloom-verkkokaupan valikoimiin kuuluvat sekä luonnonmateriaaleista että keinokuiduista valmistetut neuleet. Muistathan, että osa neuleista voivat nyppyyntyä käytössä ajan myötä. Tämä kuuluu neuletuotteiden ominaisuuksiin. Suosittelemme, että neuletuotteet huolletaan nukkakammalla tai nukanpoistolaitteella. Mitä enemmän tuotteessa on keinokuitua, sitä enemmän se voi käytössä nukkaantua. Pitsi- ja reikäneuleisiin voi syntyä käytön myötä langanvetoja. Mikäli kuitenkin huomaat langanvetoja tai muita virheitä jo vastaanottaessasi tuotteet, ilmoitathan siitä heti asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@urbanbloom.fi tai puhelmitse 040 733 5633.

Silkki ja villa

Silkki- ja neuletuotteet suosittelemme pesemään käsin tai pesupussissa pesukoneen silkki- tai villaohjelmalla, suosittelemme käyttämään silkille ja villalle tarkoitettuja pesuaineita. Muistathan aina noudattaa tuotteen pesuohjeita.

Puuvilla ja pellava

Urban Bloomissa myytävät puuvilla- ja pellavatuotteet on valmistettu valmiiksi pestyistä kankaista, joten ne eivät kutistu pesussa. Huomioithan, että vaatteista saattaa pesussa lähteä jonkin verran nukkaa. Siksi suosittelemme pesua saman sävyisten vaatteiden kanssa. Vaate käännetään nurin päin ennen pesua ja pestään mieluiten nestemäisellä pesuaineella. Pesukonetta ei kannata ladata aivan täyteen pyykkiä, jotta vältetään kankaan liiallinen rypistyminen. Luonnonkuituinen vaate kannattaa kuivattaa niin, että siihen ei pääse muodostumaan taitteita tai ryppyjä (esim. pyykinkuivaustelineestä). Puuvillan ja pellavan silitys sujuu parhaiten, kun vaate silitetään hiukan kosteana ja nurin päin käännettynä. Pellavavaatteita ei kannata silittää niiden oikealta puolelta, koska kangas voi alkaa kiiltää joistain kohdin.

Viskoosi

Viskoosi on luonnonkuidusta teollisesti valmistettu, niin kutsuttu muuntokuitu. Monet vaatevalmistajat ovat yhä enenevässä määrin korvanneet perinteisiä luonnonkuituja, kuten puuvillaa viskoosilla. Suosittelemme pesemään viskoosituottet 30 asteen lämpötilassa. Muista aina tarkistaa pesuohjeet, joillakin viskoosituotteilla saattaa olla vesipesukielto. Viskoosikankaat ovat herkkiä rypistymään, siksi voimakas linkous voi rypistää niitä pahasti. Joskus voimakkaan linkouksen aiheuttama rypistyminen voi jättää kankaaseen pysyvät jäljet. Viskoosikankaat silitetään haalealla raudalla, mielellään hiukan kosteana kankaan nurjalta puolelta.

Elastaania sisältävät vaatteet

Elastaania käytetään pääsääntöisesti toisen kuidun tukena. Elastaani antaa vaatteelle joustoa, parantaa käyttömukavuutta ja oikein hoidettuna auttaa vaatetta säilyttämään muotonsa. Elastaani on herkkä materiaali, jonka vetolujuus ei ole kovin hyvä. Esimerkiksi liian kireä elastaanivaate voi löystyä käytössä, koska materiaalin vetolujuus ei kestä liian kovaa painetta. Myös merivesi (suola), aurinko, kloori ja hiki voivat haurastuttaa elastaania. Huuhteluainetta ei suositella käytettäväksi elastaania sisältäville vaatteille.

Polyesteri

Polyesteri kestää 40-60 asteen konepesun. Polyesteri kestää varovaisen rumpukuivauksen. Silitys haalealla raudalla.

Polyamidi

Polyamidi tunnetaan myös nimellä nailon. Polyamidi on kuitu, joka kestää hyvin hankausta ja kulutusta. Siksi sitä käytetään usein tukimateriaalina luonnonkuidusta valmistetuissa vaatteissa. Pese polyamidia sisältävät tuotteet 40-60 asteessa pesuohjeen mukaan. Pese tuote saman sävyisten vaatteiden kanssa ja kuivata suojassa suoralta auringon valolta. Silitys haalealla raudalla.

LISÄTIETOA VAATTEIDEN HUOLLOSTA

Tekstiilien hoito-ohjesymbolit (Martat)

Tekstiilien hoito (Martat)

Pyykin pesuohjeet – Bio Luvil